Bemutatkozás

Budapest Főváros XIV. kerület Zugló Önkormányzat Képviselő-testülete 726/2013.(XII.27.) számú határozatával hozta létre a Zuglói Önkormányzati Rendészetet. Az újonnan megalakult intézmény a Zuglót védő, közbiztonsági hálót alkotó szervezetekkel együttműködve lát el a közterület felügyeleti feladatokat a kerületben.

A Rendészet legfőbb célja a közterületek rendjének biztosítása, melyhez szerteágazó feladatkör tartozik: illegális árusítás-, a jogellenes közterület használat- és a köztisztasági szabályok megsértésének felszámolása, a közlekedési és parkolási szabálysértések megakadályozása, a közterületeken történő állattartás szabályainak betartatása valamint kiemelt feladat a zöld területek védelme. A Zuglói Önkormányzati Rendészet intézkedési jogköreiről részletes tájékoztatót itt tölthet le!. *

Az újonnan létre hozott szervezet alappillére a közterület-felügyelet, mely a közterületi szolgálatot ellátó intézkedési jogkörrel rendelkező közterület-felügyelőkből és az őket biztosító segédfelügyelőkből áll.  Az egyenruhában szolgálatot teljesítő közterület-felügyelők minden esetben jelvénnyel rendelkeznek, a nap 24 órájában, a hét minden napján gyalogosan és gépkocsival járőröznek a kerületben. Elsődleges szempontként minden közterület-felügyelő felé elvárás az arányosság elvének alkalmazása a jogszerűség betartásával.

A rendészek közösen hajtanak végre járőrszolgálatot a XIV. kerületi Rendőrkapitányság munkatársaival, az együttműködés eredményeként már számos esetben történt közös elfogás illetve tetten érés az elmúlt hónapokban.

 A Laky Adolf utca 36. szám alatt kialakított Zuglói Rendészeti Központban 24 órás ügyelet működik.

Minden kerületi lakossal együtt kívánunk működni, arra bíztatok minden zuglói polgárt, hogy forduljanak bizalommal a közterület-felügyelőkhöz kérdésükkel, problémáikkal. Kollégáim készségesen állnak majd a rendelkezésükre, hiszen Zugló biztonsága közös ügyünk!

Kardos Pál
igazgató