Hőségriadó – vízosztás a Bosnyák téren és az Örs vezér terén

A rendkívüli hőség miatt 2018. július 29. (vasárnap) déltől országosan életbe léptette a vörös kódot az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Az Országos Meteorológiai Szolgálat már csaknem az egész országra – így Budapestre is – figyelmeztetést adott ki a tartós hőség miatt.

Kedd déltől Zugló Önkormányzata hirdette meg az akciót, amelynek során naponta ezer palack szénsavas, illetve szénsavmentes ásványvizet osztanak szét az Örs vezér terén, valamint a Bosnyák téren. Előbbi helyen egy árnyékoló sátrat, utóbbi területen pedig egy párásító berendezést is telepítettek.

A vízosztásban – az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan – a Zuglói Önkormányzati Rendészet, a Zuglói Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, illetve a Zuglói Közbiztonsági non-profit Kft. munkatársai segítenek.

A Bosnyák térre telepített párásító a következő négy napban 12 és 15 óra között ad enyhülést az arra járóknak. A berendezést a zuglói ComfortTemp térítésmentesen bocsátotta az önkormányzat rendelkezésére, míg az eszközhöz szükséges áramot és vizet a Páduai Szent Antal plébániatemplomtól vezették ki.

A hőségriadó idején a kerületi, légkondicionálóval felszerelt közintézmények is nyitva állnak a járókelők előtt.

_BRP8546

 

_BRP8394