A köz érdekét szolgálják

Egy éves az önálló Zuglói Önkormányzati Rendészet (ZÖR). A közterület-felügyeleti feladatokat ellátó szervezet tevékenysége az önkormányzat igénye szerint számos egyéb megbízatással is kiegészül. Kardos Pál, a ZÖR igazgatója szerit legalább két-három évre van szükség, hogy az alapításkor megfogalmazott legfontosabb célokat elérjék.

image_gallery1

A ZÖR illetékessége a Városliget kivételével egész Zuglóra kiterjed. A lokális rendfenntartás és bűnmegelőzés érdekében az Örs vezér terén, az Erzsébet Királyné útjai aluljárónál és a Bosnyák téren állandó posztos szolgálat működik.
– A zuglói rendőrkapitánysággal közösen 24 órás járőrszolgálatot adunk– mondta Kardos Pál. Hozzátette: a járőrök már többször mentettek életet, szinte hetente hívnak mentőt az utcán rosszul lett, vagy sérülést szenvedett emberekhez, akiket őriznek, ápolnak a segítség megérkezéséig.
A szervezet megalakulása óta a rendészek mintegy 1700 esetben intézkedtek. A járőröknek leggyakrabban a KRESZ, a köztisztaság, az ebtartás szabályait be nem tartók, illetve az utcán alkoholt fogyasztók ellen kellett fellépniük.

Bár a lakosságtól egyre több pozitív visszajelzés érkezik, Kardos szerint, legalább két-három évnek kell eltelni ahhoz, hogy a jogkövető magatartás általánossá váljon Zuglóban.

www.zugloilapok.hu